Arsenalen – Fordonsmuseeum

20150909_142302[1]”Skandinaviens största militärfordonsmuseum som visar den militära fordonsutvecklingen från 1900-talets början fram tills idag. Du bjuds på en hisnande historisk resa genom dessa årtionden. I museet ingår också en fantastisk utställning med tennfigurer samt ett soldattorp med anor från 1600-talet där en tillhörande utställning berättar om en svunnen tid.” Så beskriver Arsenalen sig själva.
Jag och en kompis hade på Friluftsmässan pratat med företrädare för museet och bestämd oss för ett besök. Sagt och gjort efter kalenderavstämning blev det så dags. Dagen öppettider var 11-16 så jag hämtade i god tid så vi kunde landa i Strängnäs till öppningsdags.

20150909_181450[1]Efter en snabbfika tog vi oss runt fram till stängningsdags och det gick hur fort som helst. Ett intressant och berikande besök som avslutades med en matbit på Grekisk restaurang inne i Strängnäs för hemfärd mot Stockholm

Det här inlägget postades i Besök i Sverige, Kultur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *